Skola

Svenska Fotbollsakademin bedriver sedan hösten 2007 individuell spelarutbildning, ”fotboll i skolan” i såväl grundskolor som på gymnasier (LIU, lokal idrottsutbildning).

Vi samarbetar idag med ett flertal kommunala skolor samt Gå i en SvFA-skolafriskolor. Främst i Storstockholm men också i Malmö respektive Sundsvall. På totalt 10 skolor erbjuder vi elever med stort intresse för fotboll att välja en skola med fotbollsinriktning.

Eleverna utbildas efter Svenska Fotbollsakademins koncept Skills by SvFA med hänsyn tagen till faktorer i skolans värld. Vi arbetar på olika sätt i olika skolor med anpassningar efter läro- och kursplan. Elevens val är en modell, ett utökat Idrott och hälsa-program är ett annat. En stor del av målen för skolämnet idrott kan uppfyllas med en genomarbetad och bred fotbollsutbildning samt med ett bra samarbete med skolan. Till skillnad från lagverksamheten där laget ofta kommer först står individens utveckling alltid i centrum.

Fotbollsinriktningen riktar sig främst till de elever som vill ha möjlighet att satsa på både skola och fotboll och som vill komplettera den fotbollsutbildning som ges inom ramen för laget.


Utbildningsinnehåll

Undervisningen sker på skoltid vilket ställer höga krav på intresse och ambition. I utbildningsinnehållet ingår förutom fotboll utbildning inslag av utbildningsområden som fysisk träning, ledarskap, kommunikation samt mat och livsstil.

Var finns vi idag?
Almaskolan
Falkbergsskolan                                                                                                   
Kunskapsskolan Täby
Källtorpsskolan
Vittra Vallentuna     
Stockholms Idrottsgymnasium
Thoren Business School, Sundsvall

Vill du ha fotboll till just din skola eller vill veta mer, kontakta:

Kenneth Öberg
Epost: kenneth@svfa.se 
Tel: +46 (0)765 36 31 04