PAKET: Sommarcamper (Ängby IP)

PAKET: Sommarcamper (Ängby IP)

2595 kr

Fullbokad

Art nr: 1334

Anmälan på hemsidan är stängd. Platser finns dock i vissa grupper - MAILA mathias@svfa.se vid intresse. Uppge födelseår vid förfrågan.Anmälan på hemsidan är stängd. Platser finns dock i vissa grupper - MAILA mathias@svfa.se vid intresse. Uppge födelseår vid förfrågan.

I juni erbjuder Svenska Fotbollsakademin två camper - Fotbollsatletism 12-13 juni och U21-EM-campen Young Stars Camp den 14-16 juni där vi utgår från de svenska U21-stjärnorna. Du kan boka camperna separat, eller i detta PAKET.

12-13 juni - Fotbollsatletism

Fotbollsatletism inriktar sig på de fotbollsspecifika fysiska kvalitéer och egenskaper som är fundamentala för barn och ungdomars fotbollsutveckling. Målet är att med varierad, effektiv och glädjefylld, fotbollsintegrerad träning skapa förutsättningar för prestation.

Powerstyrka – Spelarens förmåga att utveckla kraft med maximal hastighet samt att förmågan att motstå krafter. Här jobbar vi med explosiva rörelser, maxlöpningar och spänstövningar kopplade till spelsituationer.

Balans – Spelarens förmåga att stabilisera kroppens tyngdpunkt antingen statiskt eller under rörelse. Här jobbar vi med fotbollshållning, fotställning och tyngdpunktsförflyttningar ofta kopplade till 1v1-situationer och dueller.

Agilitet – Spelarens förmåga att snabbt och smidigt kunna byta riktning under förflyttning, där komponenter som fotarbete och rörlighet avgörande. Här jobbar vi med att driva riktningsförändra och vända på små ytor med fotbollsmässiga krav på anpassning.

Kroppskontroll – Spelarens förmåga bemästra sin kropp i situationer där rörelsekraven är oregelbundna och oförutsägbara. Egenskaper som bålstabilitet och rumsuppfattning tränas i såväl isolerat som i passningsövningar med krav på avvikande och avledande rörelser.

Koordination – Spelarens förmåga integrera samtliga fysiska kvalitéer och utföra effektiva aktioner med rörelseflyt. Här tränar vi på bollkoordinationer, bollbehandling och bygger ihop aktioner i längre serier. Här blir skottet centralt som en av de mest komplexa färdigheterna i fotboll.

14-16 juni - Young Stars Camp

I sommar ska vårt svenska U21-landslag försöka försvara guldet i EM-slutspelet i Polen. Svenska Fotbollsakademin i samarbete med Nike uppmärksammar detta med en specialcamp med inriktning på det svenska U21-laget - SvFA Young Stars Camp 2017. Det svenska laget består av stjärnspelare som tex. Simon Tibbling, Ludwig Augustinsson, Nilsson Lindelöf, Strandberg, Olsson och Isak.
Campen som pågår i tre dagar 14-16 juni på Ängby IP har teman utifrån det svenska laget och de största profilerna där.

Veckans program:

Onsdag 14 juni
SVENSKA LAGETS FORWARDS
Den första dagen ägnas åt Sveriges forwards och deras specifika färdigheter och egenskaper:- Målskytte
- Avslutstaktik
- Rörelsemönster
- Forwardstyper/roller

Torsdag 15 juni
SVENSKA LAGETS MITTFÄLTARE
De svenska mittfältarna står i fokus och deras egenskaper och färdigheter:
- Kontroll av bollen, tempo och ytor
- 1v1-situationer
- Olika typer av passningsspel
- Avslutsteknik/taktik

Fredag 16 juni
SVENSKA LAGETS FÖRSVARARE
De svenska försvararna står i centrum och deras egenskaper för:
- Individuellt försvarsspel
- Huvudspel
- Offensiva färdigheter (passningsspel, nödutgångar

SvFA Young Stars Cup 2017
Under onsdag eftermiddag genomförs turneringsspel där vi korar SvFA Young Stars Cup CHAMPION 2017.

Datum, tider, plats och pris
12-16 juni på Ängby IP, i centrala Stockholm. Ordinarie pris är 1395:- för campen 12-13 jui och 1795:- för Young Stars Camp 14-16 juni.
För detta PAKET är priset 2595:- för hela veckan inklusive moms och då ingår förutom campen med professionella fotbollsinstruktörer också lunch, mellanmål och en SvFA profilprodukt. Camen pågår 09:00-15:00. Personal finns på plats 08:00-16:00.

 

Datum 2017-06-12
Ort Bromma
Plats Ängby IP
Startdatum 2017-06-12
Slutdatum 2017-06-16
Målgrupp Spelare födda 2003-2009
Tid 09:00-15:00
Typ av utbildning Spelarutbildning
Avpubliceringsdatum 2017-06-17