SOMMARCAMP: Fotbollsatletism (Ängby IP)

SOMMARCAMP: Fotbollsatletism (Ängby IP)

1395 kr

Fullbokad

Art nr: 1331

Anmälan på hemsidan är stängd. Platser finns dock i vissa grupper - MAILA mathias@svfa.se vid intresse. Uppge födelseår vid förfrågan.Anmälan på hemsidan är stängd. Platser finns dock i vissa grupper - MAILA mathias@svfa.se vid intresse. Uppge födelseår vid förfrågan.

Den 12-13 juni erbjuder Svenska Fotbollsakademin campen Fotbollsatletism som inriktar sig på de fotbollsspecifika fysiska kvalitéer och egenskaper som är fundamentala för barn och ungdomars fotbollsutveckling. Målet är att med varierad, effektiv och glädjefylld, fotbollsintegrerad träning skapa förutsättningar för prestation.

Powerstyrka – Spelarens förmåga att utveckla kraft med maximal hastighet samt att förmågan att motstå krafter. Här jobbar vi med explosiva rörelser, maxlöpningar och spänstövningar kopplade till spelsituationer.

Balans – Spelarens förmåga att stabilisera kroppens tyngdpunkt antingen statiskt eller under rörelse. Här jobbar vi med fotbollshållning, fotställning och tyngdpunktsförflyttningar ofta kopplade till 1v1-situationer och dueller.

Agilitet – Spelarens förmåga att snabbt och smidigt kunna byta riktning under förflyttning, där komponenter som fotarbete och rörlighet avgörande. Här jobbar vi med att driva riktningsförändra och vända på små ytor med fotbollsmässiga krav på anpassning.

Kroppskontroll – Spelarens förmåga bemästra sin kropp i situationer där rörelsekraven är oregelbundna och oförutsägbara. Egenskaper som bålstabilitet och rumsuppfattning tränas i såväl isolerat som i passningsövningar med krav på avvikande och avledande rörelser.

Koordination – Spelarens förmåga integrera samtliga fysiska kvalitéer och utföra effektiva aktioner med rörelseflyt. Här tränar vi på bollkoordinationer, bollbehandling och bygger ihop aktioner i längre serier. Här blir skottet centralt som en av de mest komplexa färdigheterna i fotboll.

Datum, tid, plats och pris
12-13 juni på Ängby IP i Bromma. Campen pågår 09:00-15:00. Personal finns på plats 08:00-16:00. Priset för campen är 1395:- inklusive moms. I priset ingår förutom fotbollsträning med professionella instruktörer lunch, mellanmål och en profilprodukt från SvFA.

Campen kan även bokas i PAKET med Young Stars Camp som utgår från det svenska U21-landslaget som i sommar ska försöka försvara EM-guldet i Polen. Paketpriset för fem dagar är 2595:- och kan bokas här.

Datum 2017-06-12
Ort Bromma
Plats Ängby IP
Startdatum 2017-06-12
Slutdatum 2017-06-13
Målgrupp Spelare födda 2003-2009
Tid 09:00-15:00
Typ av utbildning Spelarutbildning
Avpubliceringsdatum 2017-06-14